VolkerRail heeft bij de renovatie van de Galecopperbrug een succesvolle pilot gedraaid met system engineering, via het D.A.T.-systeem (Digitaal Aantonen & Traceren). Nu het systeem door hun partner uitgebreid getest is, vindt Straal- en schildersbedrijf Feijenoord BV het tijd om zelf ook met dit systeem te gaan werken en op deze manier de processen in kaart te brengen.
“We zagen die werkmethode en we wilden daar graag in meegroeien. Als je als partner wordt gevraagd dan wil je ook aan de eisen kunnen voldoen. En deze manier van werken levert voor je eigen bedrijf natuurlijk ook het een en ander op. Het is niet zo dat het alleen voor VolkerRail makkelijk is, het is voor jezelf ook een stuk beter.” Aan het woord is Nico Burggraaf, directeur van Straal- en schildersbedrijf Feijenoord BV. Het partnership dat zij met VolkerRail zijn aangegaan blijkt een belangrijke reden om met system engineering te gaan werken. Maar zoals hij al aangeeft, heeft ook Feijenoord profijt van het werken in de Cloud.
“Je hoeft niet alle losse documenten meer te verzamelen, want alle gegevens worden direct in het systeem gezet. Er zit dus een redelijke tijdsbesparing in.”
Na het invoeren van de gegevens, rollen de rapporten zo uit het systeem. “Je hoeft niet alle losse documenten meer te verzamelen, want alle gegevens worden direct in het systeem gezet. Er zit dus een redelijke tijdsbesparing in.” Geen overbodige mappen meer en dus niet meer zoeken naar de juiste documenten. Alle gegevens staan per onderwerp bij elkaar en zijn makkelijk in het systeem terug te vinden.
Naast alle technische details over de renovatie, is het ook mogelijk om de voortgang van het proces in kaart te brengen met system engineering. Zowel de aannemers, als de medewerkers, als opdrachtgever hebben inzicht in het systeem. De klant kan op deze manier bewaken of de planning die ervoor gemaakt is, ook daadwerkelijk gehaald kan gaan worden en kan eventueel bijsturen als dat nodig is. Maar ook op kantoor kan beoordeeld worden of bijvoorbeeld het transport van bouwmaterialen naar de bouwplaats gewenst is.
“System engineering bestaat uit een database, die wordt gevuld met die informatie. Voorheen gingen we bijvoorbeeld een brug stralen en conserveren. Als de werkzaamheden klaar waren, dan konden we de einddocumentatie bij elkaar verzamelen, zoals alle papieren en mappen. Als er stukken misten, moest je daar achteraan. Vervolgens kopieerden en scanden we alles en leverden we het aan. Dan ging het in twee- of drievoud naar de opdrachtgever en die keek het na. Als het dan goed was dan werd de betaling uiteindelijk vrijgegeven.” Veel tussenstappen dus. Nu tussentijds alle gegevens inzichtelijk zijn, kan het verificatie- en validatieproces veel sneller worden uitgevoerd en wordt de doorlooptijd korter.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer